pühapäev, märts 31

Munadepühad ja Sünnipäev


Kevadpühad olid sel korral linnakesksed. Vaiksed ja rahulikud. Ka munade värvimise asemel jalutasime Nõmme turul ning ostsime kõike muud head-paremat kokku ja saabusime tagasi ilma munadeta :D Traditsioonidest hoidsin sel aastal kinni tehes pashat. Olen üritanud igal aastal erinevat retsepti katsetada ja sel aastal kasutasin järgmist versiooni.

Puuviljadega lihavõttepasha

100g võid
1dl suhkrut
2dl vahukoort
500g kohupiima
2 munakollast
50g purustatud mandleid
100g rosinaid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 suur õun
3tl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
100g kuivatatud ananassi-papaiasegu

Vahusta ühes kausis toasoe või suhkruga ja teises kausis vahukoor. Kolmandas suures kausis sega kohupiim ja munakollased (mina julgesin toore munaga retsepti võtta, kuna kasutan koduseid mune), lisa või ja suhkru segu, vahukoor, mandlitükid, kuivatatud viljad, rosinad (mina kasutasin rosinatega kohupiima) ja riivitud sidrunikoor. Koori ja puhasta õun, lõika väikesteks tükkideks, piserda üle sidrunimahlaga, lisa 3tl suhkrut ja vaniljesuhkur ning lase maitsestuda ca 10 min (mina alustasin retsepti sellest tegevusest). Nõruta õunatükid ning lisa taignale ning sega korralikult läbi. Vooderda sõel külma vette kastetud marliga ja tõsta pasha selle sisse. Keera kangatükid peale ja aseta taldrik vajutuseks kõige otsa. Pane koos sõelaga kaussi ja jäta külmkappi järgmise päevani nõrguma. Enne serveerimist kummuta pasha taldrikule. Kaunista soovi korral kuivatatud puuviljade või mandlitega.
Pilti võib näha kokaraamatu "100 magustoitu" leheküljel 76. Maitses suurepäraselt!

Lisaks kaunile ja magusale munadepühahommikule oli ka pärastlõuna meeleolukas, magus ja kaunis. Hea sõbranna saab homsel naljapäeval taas aasta jagu õnnelikumaks ning kutsus meid kõiki seda tähistama. Selleks puhuks sai mõeldes temale valmis munadepüha ümaratest vormidest ja sel aastal hiljaks jäänud kevadistest sinililledest inspireeritud nõelapadi. Et tuua kevad 2013 veidike lähemale.
Nõelapadi vol 3

Kaunist pühade nädalavahetuse viimast õhtut ja ärge unustage, et eile öösel keerati kella ;)
(Esimesel pildil olev keskmine vaas on vana suure keermeosaga kastmepudel, millele maalisin akrüülvärvidega kevadest inspireeritud kirsipuu õitega kaetud oksad.)

0 pääses löögile:

Postita kommentaar

Toetab Blogger.

© 2011 KuuMar, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena