esmaspäev, juuni 29

Jaanid 2015

Lubadus iseendale - blogida iga nädal, sai siinkohal õnnetu lõpu. Viimasest postitusest on möödas kaks nädalat. On olnud tegus aeg. Pühade aeg. Pidude aeg.

Üks vihmane jalutuskäik

15.06 käisime Tallinnas pisikese piiga 7aastasel sõbrannal (!) sünnipäeval. Tegelikult on õigeks sõbrannaks sünnipäevalapse pisike õde ja eks emad isad ka omavahel :P Aga oli tore õhtupoolik. Isegi minu väike õde, kes on 12, oli rahul - uus koht, palju vidinaid ja pudinaid. Kingituseks tegin suuremale õele koti. Ise olen ikka veel etnolainel, kuid hakkasin korraks kahtlema, kui etnokas see piiga on. Siis tulin geniaalsele ideele teha kahtpidi kantav kott. Ja siin ta nüüd on. 

Lilleline pool on vett hülgavast materjalist


Pisike öökulli nööp


Pael on väikese õe näputöö

Etno (Jüri punane)

Ka nooremal õel oli lähiajal sünnipäev. Temale ma sel korral midagi ei meisterdanud, vaid andsime juba linnas kätte pisikese preili köögividinad ja teeserviisi.

18.06 Käisime tütre ja õega uut ilmakodanikku tervitamas. Tema vennale teiseks eluaastaks õnne soovimas ja nende ema sünnipäeva puhul kallistamas. Kõik ühe hoobiga.

Nupsukas

Väike neiu sai endale lillelise riputatava futujänese


Lilleline lill ja pitsiline äär - pitsi kohe pidin lisama ;)

Tubli emme on õmbleja, ent eelmisel aastal, kui ma kõigile teistele sõbrannadele poekotti kinkisin, jäi tema ilma. Ma ei tulnud selle peale, et nõelasepale midagi õmmelda. Kuidagi piinlik oli, et äkki ei ole õmblused sirged ja tehnikad õiged :D Kuid siis selgus, et ta nii nii tahaks ka endale midagi sellist. Nüüd sai täiesti isikupärase koti ja minu arust täpselt tema nägu :P

Tagaküljel vallatu taskuke

Tasku trukiga kinnitatav

Sees ka vooder (õmblejannale ju tehtud, pidin pingutama :D )

Meie ühevanused võsud mänguhoos. Mängumaja 30+ aastatagusest ajast

20-21.06 oli sünnipäev heal sõbral. Teemaks oli Oktooberfest. Sai trilli ja tralli ja vorstigrilli ja muidugi õlut.
Paralleelselt kõik vabad hetked ise ja meie pered ehitusel (20nda hommik, 21se päev, 22, 23nda päev) Põrand on all. Seinte soojustuse lõpp paistab. Aknad on ees.
22.06 õhtul käisime segasummasuvila naistega kohalikul jaanikul. Pisikesel preilil möödus see nii ;)


23.06 tulid õhtul sõbrad külla. Tegime grilli ja jõime veini. Sõime kolme maitsvat küpsetist. Minu uus lemmik on kolmekihiline soolane-magus pähkline-iiriseline-šokolaadine-soolane kook. Retsept jäi näppu ühest vanast Kodu ja aiast. Sirvin neid hetkel ehituslikul ja sisekujunduslikul eesmärgil. Õhtu edenedes ja vihmasaju suurenedes siirdusime Vändrasse jaanikule - suure lõkketule äärde sooja, kus head sõbrad juba ees ootasid. Vaatasime kohaliku kiikingu meistri väljaselgitamist ja rattarummu tõstemeistri heitlust. Kuid taevas hakkas aina rohkem nutma ning naasesime pesapaika ja avasime väga hea Uus-Meremaa veini. Sildi kleepisin ühte roosade kaantega märkmikku, näis, kas sinna saab neid ühel päeval veel :) Veinimaailm on muutunud minugi jaoks huvipakkuvaks. (soovitan lugeda M. Guiliano "Prantslannade neli aastaaega" - mind inspireeris paljuski)

Liisu sai imelise kingituse, mis sobib tema kööki kui rusikas silmaauku - roosa koogialus pisikeste tassikookide ja kihiliste kookidega - söö või ära. Täislemmik!

24.06 käisime kallima vanavanemate juures Peipsi ääres. Järv oli omal kohal. Metsad ja maad ka. Tõdesime, et kui elumajast saab suvemaja, siis loodus võtab päris kiiresti väga lopsaka kuju. Tagasiteel sai teeäärest osta värsket kurki ja soolakurki ja imemaitsvaid tomateid ja värsket kartulit ja loomulikult suitsulatikat ja -rääbist. Ja oh seda piknikku pärast koju jõudes. Mmmm....

25.06 käisid segasummasuvila naised koos Pärnus shoppamas :P 

26.06 käis pisipiigal päälinnast parim sõbranna külas. Tõesti vahva, et nad leidsid tee põliste metsade ja laante vahele. Tüdrukud toimetasid mitu tundi mõnuga. Vaatasid kõiki loomi ja putukaid ja kahepaikseid. Mängisid veemänge ja kaisuloomamänge ja liivakastimänge ja enne lahkumist ka köögimänge. Minu õel on sõbranna, kellega ta kohtus päris pisikesest peale. Neid on alati lahutanud vähemalt paarsada kilomeetrit, ent side on nii tugev, et vähesed kohtumiskorrad on imelised ja tundeküllased - nad lihtsalt sobivad nii hästi. Kas sama võib juhtuda meie piigadega? 

 L ja L

 Rõdu sai valmis! Nii alumine terrass kui ülemine välituba-rõdu.

Ülemine kolmnurk veel värvida ja alumisest terrassist on saanud ehitusjääkide ladu

27 ja 28 olid päevad täis saepurulõhna ja magusat tegemislusti.

Täna hommikul sain vabalt seda postitust ettevalmistada - mees oli tööle saadetud kella 8ks ja lapseke magas elus kõige pikema hommikuune 9.30ni. Ja õues paistab päike!




0 pääses löögile:

Postita kommentaar

Toetab Blogger.

© 2011 KuuMar, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena