kolmapäev, mai 20

Öös on muusikat

Muuseumiöö alapealkirjaga Öös on muusikat kõlas Pärnumaal hästi! Käisime kuulamas trubaduur Silver Seppa ja geoloogilist kosmovisiooni.

Kes veel ei tea, kes on Silver Sepp, siis vaadake SIIA ja SIIA.

Eriti tema laulud "Vaata, vaata vahel" ja "Metsik mees", mis hetkel kuidagi väga hästi ilmestab meie elumuutust. Suhestun kuidagi hästi tema muusikaga, tunnen mugavalt end seda kuulates ja kaasalauldes. Viimast tegin ka laupäeval Kurgjal, kus sain ka hea sõnaga ära märgitud :) Rahvast oli vähe, eks muuseum kaugel metsade sees, aga meeleolu köeti kõrgele ja intiimsus oli joovastav. Mina olin muidugi esireas, nagu ka eelmisel kahel korral. Kõlas paar uut lugu ja palju vanu häid.

 Mälestuseks

Sealt edasi käisime SIIN kuulamas maapõue sümfooniaid. Kuidas kõlavad maavärinad, vulkaanipursked jm maapõue liikumised. Kõmin oli aukartustäratav ja ettekandja Heidi Soosalu särav ja särtsaks, puges nahast välja, et nii kivikõva teema rahvale lõbusaks ja meeleolukaks muuta - õnnestus!

 Mäletame seda kohta 3-4 aastat tagasi - tavaline lagunenud talumaja, sauna, jõekääru ja kõikehõlmava võsaga. Suur töö on siin ära tehtud.


Uus teadmine - tähistaevas Veenuse järel teine täht, mis tol ööl paistma hakkas, oli Jupiter

Pühapäev oli traditsiooniline Türi Lillelaada päev. Sel aastal siis taas terve perega. Liisu sai lastealal hüpata ja ohjeldamatult värskeid eestimaiseid kasvuhoonemaasikaid sisse vohmida vaheldumisi suitsujuustupatsiga. Meie saime oma kaks puud - vanaisa soovil paradiisiõuna Dolgo ja katsetuseks sammasõunapuu Uldis. (SUVESORT. Puu hakkab väga varakult vilja kandma, saagikas. Sort on külma- ja haiguskindel. Üle poole õuna pinnast on kaetud punaste triipudega. Viljaliha hapukasmagus, maitsev, mahlane.)

Olen aru saanud, et puukoolid on kahte leeri - sammasõunapuudele jah ja ei - kas tegu on piinatud geeniusega? Või hetke hitiga? Proovime ära. Ehk juba aasta pärast saab midagi öelda, paari aasta pärast kindlasti. (Ostma ajendaski kiire saagi saamise võimalus, teiste puudega läheb ju veel aastaid enne õiget õunaaega.) Sel aastal jääb ühe suure õunapuu koht veel tühjaks. Mõtiskleme, mida tahta, kas sügisest söögiõuna või talvist säilitusõuna. Vaatame, millega vana talu õunaaed meid kostitab ja siis ehk juba järgmisel aastal täiustame oma puuparki.

Teisipäeval käisime Vändras tsirkuses. Kui seda ikka selle nimega nimetada võib. Au need kaks vähese eestikeeleoskusega klouni sellele terminile küll ei tee. Trikid olid nii kodukootult karvased, et minu seljataga istuvad ca 5aastased lahkasid, kuidas need trikid tehtud on ja tabasid naelapea pihta. Mina vaatasin seda kui tsirkuse komöödiat - sellist täiskasvanute sketsishowd tsirkuse pihta :D Liisu suutis vaadata 15min. Ülejäänud pool tundi ma üritasin talle asja sõnadega edasi anda, et naljakam tunduks - hetkeks, kui kassid ja koerad lavale tulid, tundus mulle, et ehk veame lõpuni ikka välja, aga koera haukumas ja kassi puuotsa ronimas on meie piiga ilmselt piisavalt näinud. Põlevaid rõngaid ja tiigreid ei olenud, Nii, et kui jõudsime kolmveerandtunnini ja lavale toodi (lasteaialaste etendusele) šampusepudel, millele plaat, millele pokaalid, mille otsa ronis assistendi suure abiga onu kloun, kes siis ühe serva klaasi purunemisega ka ise alla vupsas, oli meie mõõt täis. Laps oli juba korduvalt nurunud kojuminemist - lahkusimegi finaale grandet nägemata (usun, et ei jäänud ka millestki olulisest ilma). Rõõmsad tundusid olevat ca 4-5aastased esimestes ridades olevad plikad ja poisid, keda ikka ja jälle laval kaasati, kelle kulul tehti nalja ja kes said endale õhupallid kingituseks. Kuid all in all jäi see klounaad keskmisest palju lahjemaks.

Samal päeval oli meil paras logistiline sasipundar harutada. Minul ja Liisul oli autot vaja, seega pidi hommikul kaasa rongile viidama, paarkümmend minutit hiljem pidi keegi mu õe bussipeatusesse viima, siis juba teise autoga. Mina valvasin Liisu und. Kui meie Vändrasse läksime, hoidis minu juuksuri juures käimise ajal last mu ämm, mu ema käis samal ajal koosolekul. Kui meie naasime lapsega pärast tsirkust koju, jäi mu ema last valvama ja isaga suundusime Pärnu PRIAsse konsultatsioonile, kust naastes võtsime õe Vändrast, siis juba ema tööjuurest ootamast, peale. Ja õhtul siis käisime rongil vastas :D Maal elades peab peres olema mitu autot!!! Põllumees põline rikas...

Aga asjad sai aetud ja põlvkondade vahetus talus on hakanud oma esimesi jälgi jätma ;)

0 pääses löögile:

Postita kommentaar

Toetab Blogger.

© 2011 KuuMar, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena